SmoeltjesSchrift voor het thuisfront

Vorige Artikel 7 van 9 Volgende

SmoeltjesSchrift
Tekst Josina Intrabartolo - illustraties en vormgeving Sonja Kemp
Ringband, 96 pagina's
ISBN: 98791687402
PRIJS: 14,50 euro
Te bestellen via  Scrivomedia.nl

Een vrolijk invuldagboek voor het thuisfront!

Wanneer een gezinslid wordt uitgezonden of op oefening gaat, is dat ingrijpend voor het hele gezin. In samenwerking met de vereniging Thuisfrontsupport ontwikkelde Scrivo Media een SmoeltjesSchrift, speciaal voor kinderen van militairen die langere tijd van huis zijn. In dit invuldagboek kunnen zij dagelijks hun gevoelens ‘van zich afschrijven’ en een plekje geven. 

Het schrift bestaat naast invuldagboekjes uit verschillende verhaaltjes, opdrachtjes en tips die grotendeels ook in de ‘gewone’ SmoeltjesSchriften zijn terug te vinden. Verder kan het ‘SmoeltjesSchrift voor het thuisfront’ een persoonlijk tintje worden gegeven. Geef de baret de kleur van de legereenheid, geef op de kalender aan hoe lang de missie duurt en schrijf op wat je weet van het land. 

Omdat gekozen is voor een ringband-uitvoering, kunnen de kinderen de bladzijden na het invullen  uitnemen en naar het uitgezonden familielid sturen. Die krijgt dan ook een indruk van hoe het dagelijks leven door het kind wordt beleefd.
Zo kan het SmoeltjesSchrift een kind voorbereiden op, en tot steun zijn tijdens, een missie of een oefening. En kan het er later nog een keer op terugkijken.

Geschikt voor kinderen vanaf 7/8 jaar, of al eerder wanneer het met hulp van een ouder wordt ingevuld.

© 2011 - 2019 Sonja Kemp - Kunstenares | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel