Verleden
Tekenen en schilderen, het zat er al vroeg. Vroeger zat ik als kind al in de achterkamer van mijn opa en oma te tekenen. Ik gaf een vel papier aan mij opa die er met potlood een lijn, krul of kringeltje opzette. Ik maakte de tekening dan af. Tijdens de middelbare school kwam er een oud leerling bij tekenles vertellen over hoe leuk het Grafisch Lyceum was. Ik werd gelijk gegrepen en heb zonder aarzelen toelatingsexamen gedaan. Waarna ik met veel plezier deze opleiding heb doorlopen. Naast alle technische aspecten van het werktekenen en DTP, waren het vooral de lessen visualiserend tekenen en het ontwerpen van reclame posters, advertenties en 3D presentaties die mij veel plezier gaven. Toch heb ik na het Grafisch Lyceum eerst zo`n 9 jaar als DTP-er gewerkt voor ik erachter kwam dat mijn grote passie bij het schilderen, illustreren en schrijven lag.

Heden
Ik ben freelance illustratief kunstenares en maak kleurrijke illustratieve kunst, zowel met penseel, digitaal en in combinatie met fotografie. Daarnaast schrijf ik verhalen. Ik maak illustraties voor kinderboeken en wenskaarten. In 2014 is het eerste deel van de Frankie & Co serie uitgekomen waar ook een hele leuke kinder website aanhangt met gratis kleurplaten en knutsels. Op dit moment ben ik in mijn hoofd het tweede deel aan het vormen. Samen met mijn man, dochter en hond woon ik in het Gelderse dorp Bennekom, waar ik alle rust heb gevonden om te creëren waarbij de natuur, muziek en kunst een grote rol spelen.

Toekomst
Ik heb natuurlijk dromen voor de toekomst, zoals zovelen van ons. Naast dat ik probeer in het moment te leven, wat de ene keer beter gaat dan de andere keer, leef ik graag bij mijn visie: Blijf bij jezelf, haal daar je kracht vandaan in een oase van rust. Zo kijk ik ook naar de toekomst. Stukje bij beetje verwezenlijk ik mijn dromen, op mijn manier, door bij mezelf te blijven. 

En dan... mijn katten
Ik ben nooit met opzet aan mijn katten begonnen. Het is zo gegroeid. Ik maakte er een, iemand kocht deze, toen wilde nog iemand er een, en nog iemand. En voor ik het wist was ik alleen nog maar met mijn katten bezig. En ik ben dol op ze. Ze zijn kleurrijk, vrolijk en eigenwijs. Ze passen wonderbaarlijk genoeg in ieder thema, van Venetie, bohemian tot het Boeddhisme. Ik dacht zelf, dat de katten vooral op kinderkamers terecht zouden komen, maar grappig genoeg is dat maar een heel klein percentage. Het zijn vooral volwassenen die mijn katten zo leuk vinden. Vandaar dat ik nu mijn katten schilder in volwassen themas en ik een aparte kindersite heb voor de kinderboeken met kleurplaten.

Een klein weetje: Zelf heb ik geen katten, want ik ben allergisch voor kattenharen. Daarom zal je mij met mijn kattenkunst ook nooit tegenkomen op kattenbeurzen en tentoonstellingen.

 

Foto's Cornelie van Dijk - www.corneliesfotostudio.nl

© 2011 - 2019 Kattenkunst en illustraties door Sonja Kemp | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel