Verleden
Vroeger zat ik als kind al in de achterkamer van mijn opa en oma te tekenen. Ik gaf een vel papier aan mij opa die er met potlood een lijn, krul of kringeltje opzette. Ik maakte er dan een tekening van. Tijdens de middelbare school kwam er een oud leerling bij tekenles vertellen over hoe leuk het Grafisch Lyceum was. Ik werd gelijk gegrepen en heb zonder aarzelen toelatingsexamen gedaan. Waarna ik met veel plezier deze opleiding heb doorlopen. Naast alle technische aspecten van het werktekenen en DTP, waren het vooral de lessen visualiserend tekenen en het ontwerpen van reclame posters, advertenties en 3D presentaties die mij veel plezier gaven. Toch heb ik na het Grafisch Lyceum eerst zo`n 9 jaar als DTP-er gewerkt voor ik erachter kwam dat mijn grote passie bij het schilderen en illustreren lag.

Heden
Samen met mijn man, dochter en hond woon ik, na wat omzwervingen, in het Gelderse dorp Bennekom, waar ik alle rust heb gevonden om te creëren waarbij de natuur, muziek en kunst een grote rol spelen. Ik ben freelance illustratief kunstenares en maak kleurrijke illustratieve kunst, zowel met penseel als digitaal. Ik maak illustraties voor boeken en wenskaarten. Op veler verzoek is in 2014 het kinderboek Frankie en zijn verdwenen zusje uitgekomen. Uiteraard een verhaal over een kattenfamilie met kleurrijke katten illustraties. En samen met schrijfster Josina Intrabartolo heb ik al diverse boeken mogen maken. De wenskaarten die ik maak worden uitgegeven door Kaartje2go.

Toekomst
Ik heb natuurlijk dromen voor de toekomst, zoals zovelen van ons. Naast dat ik probeer in het moment te leven, wat de ene keer beter gaat dan de andere keer, leef ik graag bij mijn visie: Blijf bij jezelf, haal daar je kracht vandaan in een oase van rust. Zo kijk ik ook naar de toekomst. Stukje bij beetje verwezenlijk ik mijn dromen, op mijn manier, door bij mezelf te blijven. 

En dan... mijn katten
Ik ben nooit met opzet aan mijn katten begonnen. Het is zo gegroeid. Ik maakte er een, iemand kocht deze, toen wilde nog iemand er een, en nog iemand. En voor ik het wist was ik alleen nog maar met mijn katten bezig. En ik ben dol op ze. Ze zijn kleurrijk, vrolijk en eigenwijs. Ze passen wonderbaarlijk genoeg in ieder thema, van Venetie, bohemian tot het Boeddhisme. Ik dacht zelf, dat de katten vooral op kinderkamers terecht zouden komen, maar grappig genoeg is dat maar een heel klein percentage. Het zijn vooral volwassenen die mijn katten zo leuk vinden. Vandaar dat ik nu mijn katten schilder in volwassen themas.

Een klein weetje: Zelf heb ik geen katten, want ik ben allergisch voor kattenharen. Daarom zal je mij met mijn kattenkunst ook nooit tegenkomen op kattenbeurzen en tentoonstellingen. Misschien compenseer ik dit wel door iedere dag met mijn eigen anti-allergische katten bezig te zijn... Het is natuurlijk prachtig en inspirerend om van je zwakke punt juist je kracht te maken. 

 

Foto Cornelie van Dijk - www.corneliesfotostudio.nl

 

© 2011 - 2017 Kattenkunst en illustraties door Sonja Kemp | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel