Mijn vrije tijd
Samen met mijn man, dochter en hond woon ik, na wat omzwervingen, in het Gelderse dorp Bennekom, waar ik alle rust heb gevonden om te creëren waarbij de natuur, muziek en kunst een grote rol spelen. 

In mijn vrije tijd hou ik van yoga en zwemmen. Tv kijken: vooral detectives, comedy series zoals the Big Bang en programma's als Wie is de Mol en Expeditie Robinson. De series Gilmore Girls, Friends, Ally Mc Beal en inspecteur Mors (oud en nieuw) heb ik als dvd boxen in mijn kast staan. Verder hou ik van heel veel lezen en tuinieren. Maar het leukste vind ik uitstapjes maken met mijn gezin. Dierentuinen en musea zijn mijn favoriet. Ik ben dol op alles wat met Disney te maken heeft. En mijn favoriete schilder is Monet. Oh ja... en ik ben (denk ik) wel verslaafd op social media.... Leuk om te zien wat andere kunstenaars maken op Instagram en heel veel inspiratie weghalen op Pinterest.

Mijn werk
Ik ben freelance illustratief kunstenares en maak kleurrijke illustratieve kunst, zowel met penseel als digitaal. Ik maak illustraties voor boeken, wenskaarten, prints en kalenders en verkoop het hier en op Etsy voor mijn internationale fans. Op veler verzoek is in 2014 het kinderboek Frankie en zijn verdwenen zusje uitgekomen. Uiteraard een verhaal over een kattenfamilie met kleurrijke katten illustraties. Samen met schrijfster Josina Intrabartolo heb ik daarna de SmoeltjesSchrift serie mogen vormgeven en illustreren. Voor de online kaartenwinkel Kaartje2go ontwerp en illustreer ik wenskaarten.

Ik ben nooit met opzet aan mijn katten begonnen. Het is zo gegroeid. Ik maakte er een, iemand kocht deze, toen wilde nog iemand er een, en nog iemand. En voor ik het wist was ik alleen nog maar met mijn katten bezig. En ik ben dol op ze. Ze zijn kleurrijk, vrolijk en eigenwijs. Ze passen wonderbaarlijk genoeg in ieder thema, van Venetie, bohemian tot het Boeddhisme. Ik dacht zelf, dat de katten vooral op kinderkamers terecht zouden komen, maar grappig genoeg is dat maar een heel klein percentage. Het zijn vooral volwassenen die mijn katten zo leuk vinden. Vandaar dat ik nu mijn katten schilder in volwassen themas. Ik heb plannen om naast de katten andere dieren te gaan tekenen....

Een klein weetje: Zelf heb ik geen katten, want ik ben allergisch voor kattenharen. 
Ik heb wel een ander harig vriendje, en wel Joey de Australische labradoodle die ik geregeld op sociaal media laat zien. Waarom? Omdat ik dol op hem ben en hij altijd bij me is ;)

Foto van Sonja Kemp is gemaakt door Cornelie van Dijk - www.corneliesfotostudio.nl
Joey heb ik zelf op de gevoelige plaat gezet :)

© Sonja Kemp
Printen en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd, gekopieerd, worden doorverkocht of gebruikt in elke vorm zonder schriftelijk toestemming.

© 2011 - 2019 Kattenkunst en illustraties door Sonja Kemp | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel